Vikportar

Flexibel och tålig konstruktion

En vikbar industriport går att anpassa helt och hållet enligt högt ställda krav på funktion, miljö och säkerhet. Det minskar energiåtgång och underhållskostnader samt bidrar till en trygg arbetsmiljö.

Vikporten är uppbyggd i en sandwichkonstruktion med mellan 2 och 8 sektioner med full öppningsbredd från karm till karm. Porten går att få utåtgående, inåtgående, utanpåliggande eller infälld i fasaden och levereras med öppning i mitten eller på ena sidan samt med infälld gångdörr. Öppning och stängning kans skötas manuellt eller elektroniskt.

Få rörliga komponenter i konstruktionen gör vikporten både stabil och tålig. Ramstommen består av varmförzinkade hålprofiler med infällda infästningar för handtag, gångjärn och andra detaljer som utsätts för hårt slitage. Alla beslag är justerbara.

Boka ett fritt besök

 

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta porten som passar dig.

14 + 6 =

Bruten köldbrygga för hög värmeisolering

Ytterbeklädnaden är tillverkad av galvaniserad och pural-lackerad stålplåt med miljövänlig isolering i styrencellplast, givetvis helt fri från CFC (klorfluorkarboner). Sektionerna har en tjocklek på 60–70 mm med hög isoleringsförmåga och därmed mycket låga U-värden.

Vikporten har en mycket god värmeisolering tack vare 2-glasfönster samt helt bruten köldbrygga mellan stomme, beklädnad och fönsterurtag. Den är testad för högsta klass i lufttäthet samt vindlastklass upp till klass 5.

Hög säkerhet mot yttre angrepp

Den robusta konstruktionen gör inte bara vikporten slitstark utan även pålitlig ur säkerhetssynpunkt. Den är CE-märkt och uppfyller högt ställda krav enligt EN13241-1 samt är säkerhetsklassad enligt SSF1074 för industriportar.

Med infällda infästningar för till exempel gångjärn försvåras manuella angrepp utifrån. Vid extra höga krav på säkerhet går det att även att montera infällda spanjoletter inuti portbladen. Vikporten finns i inbrottsskyddsklassificerat utförande som klarar krav på skyddsklass 2 och skyddsklass 3.

Varför välja oss?

Garanti

Våra portar är utvecklade för det nordiska klimatet, för att garantera din trygghet och säkerhet lämna vi 10 års garanti på portblad och 5 års garanti på automatik.

Servicepartner

Vi finns till ditt förfogande i både försäljning och serviceärenden.

Vi erbjuder serviceavtal på alla produkter vi säljer.

Fri konsultation

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg i ditt köp. Därför erbjuder vi alltid fria hembesök.

Hur vi arbetar

Vi säljer och monterar garageportar, industriportar, dörrar och tillhörande automatik samt erbjuder service vid behov eller i form av ett serviceavtal med regelbundet och förebyggande underhåll.

Vi hjälper dig hela vägen från första förfrågan till val av produkt, mätning och montage. När jobbet är klart sköter vi givetvis bortforsling av den gamla porten eller dörren.

Vi har kvalitetsprodukter för både stora och små projekt. Kontakta oss så hjälper vi till med lösningen som passar dig.

Hos oss hittar du:

Z

Garageportar & Garageportsmotorer

Z

Industriportar

Z

Dörrar

Z

Dörr- & skjutdörrsautomatik