Takskjutportar för villa i Göteborg & Borås

Utrymmessnål och smidig garageport

En takskjutport som med ett knapptryck inifrån bilen skjuts eller rullar upp in under innertaket i garaget är en smidig lösning. Den här typen av konstruktionslösning gör garageporten utrymmessnål, både i öppet och stängt läge. Det går att köra bilen hela vägen fram till porten när den är stängd och även om garageuppfarten skulle vara snöfylld är det enkelt att öppna porten.

Den här sortens garageport är utrustad med automatik för enkel öppning och stängning och kan fås med fjärrkontroll. Med en motordriven takskjutport behövs inget handtag eller synligt lås. Porten låses via kuggväxeln eller genom en mekanisk låsspärr.

Boka ett fritt hembesök

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta porten som passar dig.

Miljövänlig konstruktion och enkelt underhåll

Takskjutportar är indelade i 4–5 eller fler sektioner som är förankrade i varandra. Sektionerna består av sandwichpaneler som har klätts med förzinkade och lackerade stålplåtar som är lätta att underhålla. Det finns olika sorters hel- och halvpaneler med eller utan ribbor och panelstrukturen kan vara slät, ådrad i trämönster eller stuckerad. Ytan lackeras i valfri kulör.

Isoleringen inuti sektionerna består av miljövänligt polyuretanskum som är freonfritt. En stor fördel med välisolerade takskjutportar är att de låter betydligt mindre och de kan användas både i varmgarage och kallgarage. CE-märkningen visar att takskjutporten är försedd med fallskydd samt skydd som förhindrar klämskador.

Friktionsfri montering

En takskjutport med motor kräver endast 125 mm i överhöjd och den monteras på takets insida. När garageporten öppnas löper sektionerna horisontellt längsmed två långa skenor in under garagetaket. Skenorna behöver vara noggrant monterade för att löpa friktionsfritt. Helst bör de ha en liten lutning så att inget vatten stannar i skarvarna mellan sektionerna där det kan frysa till is om vintern.

Takskjutporten fungerar även bra för garage som används som redskapsbod, förråd eller hobbyrum. Den kan kompletteras med en sidodörr i samma utförande så att man snabbt kan gå in och ut i garaget.