Takskjutportar

Generös portöppning förenklar transporter

Industriportar i kommersiella byggnader måste kunna klara höga trafikflöden och hårt slitage under lång tid. Takskjutportar finns i en mängd olika varianter för porthål i alla storlekar. De är driftsäkra och kan enkelt anpassas efter verksamhetens behov och krav.

Porten förses med beslag baserat på byggnadens takform och porthålets storlek. I begränsade utrymmen optimeras portöppningen med en takskjutport. Genom att öppningen blir helt fri vid in- och utkörning minskar risken för skador på fordon och utrustning. Det bidrar till en säkrare arbetsmiljö.

Boka ett fritt besök

 

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta porten som passar dig.

4 + 6 =

Vind- och vattentäta sandwichpaneler

Portbladet består av isolerade sektioner med eller utan fönster. Det är uppbyggt av sandwichpaneler med beklädnad i stuckerad varmförzinkad plåt eller aluminiumplåt. Isoleringen består av miljövänligt polyuretanskum som är helt fritt från CFC (Klorfluorkarboner). Det finns även portblad med helglasade paneler i aluminiumram.

Samtliga sektioner är absolut vind- och vattentäta i över- och underkant. Fönstren är tillverkade i dubbel akrylplast med snäpplist. Genom tätningar mellan stomme, ytbeklädnad, sektioner och fönsterurtag är köldbryggan helt bruten. De isolerade stålpanelerna och tätningarna gör att porten passar bra för uppvärmda utrymmen.

Skydd mot olyckor och inbrott

Torsionsfjädrar ger en jämn och snabb öppning och stängning. Fjädringen har som standard testats för 20 000 cykler men för verksamheter med högre belastning kan den fås testad för upp till 150 000 cykler. Fjädersystemet är utrustat med olika säkerhetskomponenter som klämskydd samt skydd mot fjäderbrott och wirebrott som förhindrar att porten stängs oavsiktligt.

Takskjutporten kan öppnas manuellt eller med automatik. Såväl motor som styrsystem är anpassade för det nordliga klimatet med stora temperaturskillnader efter årstidernas växlingar. Automatiken kundanpassas enligt behov och motorlösningen kan manövreras med olika typer av styrenheter som fotocell, radar, magnetslingor med detektorer, knappsats eller dragsnörekontakt.

För ökat inbrottsskydd uppfyller låsanordningen kraven på skyddsklass 2 och den är säkerhetscertifierad enligt europeisk standard EN 13241. För takskjutportar med fönster bidrar en snäpplist till att ytterligare stärka skyddet mot inbrott.

Varför välja oss?

Garanti

Våra portar är utvecklade för det nordiska klimatet, för att garantera din trygghet och säkerhet lämna vi 10 års garanti på portblad och 5 års garanti på automatik.

Servicepartner

Vi finns till ditt förfogande i både försäljning och serviceärenden.

Vi erbjuder serviceavtal på alla produkter vi säljer.

Fri konsultation

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg i ditt köp. Därför erbjuder vi alltid fria hembesök.

Hur vi arbetar

Vi säljer och monterar garageportar, industriportar, dörrar och tillhörande automatik samt erbjuder service vid behov eller i form av ett serviceavtal med regelbundet och förebyggande underhåll.

Vi hjälper dig hela vägen från första förfrågan till val av produkt, mätning och montage. När jobbet är klart sköter vi givetvis bortforsling av den gamla porten eller dörren.

Vi har kvalitetsprodukter för både stora och små projekt. Kontakta oss så hjälper vi till med lösningen som passar dig.

Hos oss hittar du:

Z

Garageportar & Garageportsmotorer

Z

Industriportar

Z

Dörrar

Z

Dörr- & skjutdörrsautomatik