Snabbrullportar i Göteborg & Borås

Patenterad för att hålla kyla ute och värme inne

Genom att installera en snabbrullport innanför industriporten kan energiförbrukningen sänkas med upp till 30 procent. Tätningen är patenterad för att hålla kyla ute och värme inne. Snabbrullande portar tar minimalt utrymme och när de placeras inuti byggnaden minskar värmeförlusten mellan olika avdelningar så att klimatzoner kan bibehållas. En jämnare inomhustemperatur bidrar också till en bättre arbetsmiljö.

För lokaler med tillverkning, hantering eller förvaring av livsmedel, läkemedel och kemiska produkter samt kylrum, frysrum och renrum kan snabbrullporten utrustas med förstärkt tätning som motsvarar högt ställda krav på hygien och temperatur. Rullporten är vattentät (klass 3) och klarar såväl övertryck som undertryck samt full funktion i vindklass 5.

Boka ett fritt hembesök

Fyll i dina uppgifter så hjälper vi dig att hitta porten som passar dig.

Självreparerande vid påkörning

En snabbrullport öppnas med en hastighet av upp till 2,2 m/sek. Det gör att den klarar intensiv drift med höga trafikflöden och den förbättrar effektiviteten och säkerheten även under mycket krävande förhållanden. Vid eventuellt nödläge underlättas utrymningen av byggnaden med rullportar.

Ett certifierat säkerhetssystem med fotoceller förhindrar oavsiktlig kontakt med rullporten när den öppnas eller stängs. Skulle den ändå bli påkörd finns det inga hårda delar som kan gå sönder utan duken återgår automatiskt till sin position i sidospåren när rullporten stängs. Det spar underhållskostnader och transporterna behöver inte avbrytas för reparationer.

Valfri utformning och enkel montering

Snabbrullportar finns i en mängd olika utföranden, bredder och höjder samt med eller utan fönster. De kan även skräddarsys med valfri placering av transparenta sektioner i horisontellt eller vertikalt läge. Dörrkonstruktionen är tillverkad i polyeten och rostfritt stål med säkerhetsenheter som är klassade enligt IP67 för fullgott skydd mot damm, sand och vatten.

Snabb och enkel montering med Plug and Play-system och GIGA-kontroll från Sommer Aperto. Displayen är flerspråkig.  Motor finns med eller utan frekvensstyrning. Val av parametrar ställs enkelt in och kan sedan justeras i styrenheten vid behov, som till exempel individuell drift av olika portar.